1223121

Академији националног развоја уручена захвалница Астрономског удружења Еурека

На свечаности поводом обележавања пете годишњице постојања Астрономског удружења Еурека,  20.03.2015. у просторијама Регионалне привредне коморе Крушевац,  председник АУ Еурека, господин Зоран Томић, уручио је председнику Управног одбора Академије националног развоја, Филипу Чолаковићу захвалницу за сарадњу и промоцију науке у Крушевцу.

У име Академије националног развоја уручена је публикација, дело историчара Младена Вељковића, председника локалног руководства Академије националног развоја у том граду, која представља својеврсну ретроспективу активности АУ Еурека у протеклих пет година.

tomicСвечаности су присуствовали представници градске управе, организација цивилног друштва, министарства одбране и регионалне привредне коморе.

Сарадња АУ Еурека и Академије националног развоја траје од 2012. године током које су две организације заједнички спровеле два округла стола о улози и могућностима функционалног описмењавања и сарадњи институција формланог и неформалног образовања и један догађај у поводом  обележавања светске недеље Свемира са циљем промоције астрономије и сродних наука у Србији.

krusevac3

 

 

 

Дан је обележио и сусрет председника Управног одбора Филип Чолаковића  и председника локалног руководства Младена Вељковића, који су у току јутарњих часова пратили са члановима Еурека и са преко 1000 грађана Крушевца делимично помрачење сунца.

 

 

Користимо прилику да још једном чланству Астрономског удружења Еурека из Крушевца честитамо овај битан јубилеј и да им пожелимо сву срећу у даљем раду.

У наставку можете погледати ТВ репортажу са свечаности:

Posted in Uncategorized.