2

Остварена пуна сарадња са Порталом “Пољска и Србија”

Последњег дана јулијанске године, односно 13.01.2015. године по грегоријанском календару руководство Академије је присуствовало радном доручку у кафани “Три шешира” са партнерима из Пољске. Одржаном састанаку ужег руководства Академије националног развоја и Портала “Пољска и Србија” су претходили преговори о партнерству као и дефинисање заједничких циљева и области подршке.

Академија националног развоја је поносна што је њена мисија повезивања младих лидера из света препозната од стране врхунског тима који већ дуже време ради на успостављању што пријатељскијих односа народа две земље.

Пројекат портала има подршку Амбасаде Републике Пољске у Београду, веома брзо расте и много је позитивно прихваћен од стране пољског и српског друштва.

poljskaisrbija

Током састанка, главни и одговорни уредник портала, господин Рафал Конђолка, је између осталог истакао да је главни циљ портала промовисање пољске културе у Србији и српске у Пољској, додао је да чврсто верује да културолошка размена може да допринисе међусобном разумевању и бољем познавању два велика и тако блиска себи народа. “Желимо да, кроз разноврсне текстове, интервјуе и пројекте, као што су на пример посете школама, људи сазнају нешто о другој земљи и да се стереотипи, који се често понављају и кваре праву слику о другом народу коначно сруше”.

Поводом успостављања ове сарадње као и очекивањима, председник Управног одбора Академије националног развоја, Филип Чолаковић је изјавио: “Оптимистични улазимо у нову годину у исчекивању да овако значајно партнерство покаже своје прве резултате и улагаћемо конкретне напоре да оставирмо што је више могуће заједничких циљева и веома се радујем позиву наших партнера, портала Пољска и Србија, да их посетимо на пролеће”, додао је и да је уверен у сјајну сарадњу два добра тима, у томе у прилог иде, каже, и данашња атмосфера као доказ да су тимови међусобно веома слични и да деле сличне амбиције.

У наставку можете погледати фотографије са заједничког радног доручка.

sastanak2rukovanje

 

rafa2colakovic

sastanka3

Posted in Uncategorized.