slikaobavezno

Српски омладински одбор

Академија националног развоја је поносна да јавност још једном подсети на значај пројекта “Српски омладински одбор за друштвена и економска питања”.  Пројекат који је први пут покренут у августу 2013. године и који је брзо наишао на симпатије и подршку од стране других ОЦД.

Филип Чолаковић, председник Управног одбора Академије националног развоја упитан о пројекту  је рекао:

jajaja“Чврсто смо уверени да том праксом можемо подстаћи велики број младих на непрестано усавршавање и разумевање свих изазова пред којима се налази наша друштвена али и међународна заједница”. “Разумевање тих проблема омогућиће младима да стекну реални и објективни став и да на научно оправдани начин који подразумева добро истраживање и познавање теме заједнички представе своја решења и закључке путем наших саопштења, али и да пре свега буду део решења”.

Павле Дракулић, заменик председника Управног одбора додаје:

paja“Пројекат смо сами покренули у циљу мотивације младих за узимање учешћа у политичким токовима, дизања капацитета ОЦД за едукацију на том пољу као и оснаживању сарадње институција Републике Србије са цивилним друштвом, укључивања у преговоре са међународним телима и препознавање ОЦД као саветодавну и пријатељску потпору државној управи”.

 

Следећа седница одбора је заказана за 29.01.2015. године у просторијама Регионалне привредне коморе Крушевац.

У саопштењу Управног одбора Академије даље стоји да овај пројекат подстиче дијалог о друштвеним и другим државним темама које нису искуљичиво везане за положај младих и представља могућност да се млади изразе на иновативан и пре свега одговоран начин, да стекну прилику да се укључе у процесе стварања јавних политика и верујемо да ћемо на тај начин мотивисати и друге младе и ојачати њихово интересовање за политичка дешавања.

Подсећамо, управо овај пројекат је био разлог за пријем двочлане делегације Академије, Стефана Радивојевића и Филипа Чолаковића, код Потпредседника Народне скупштине, проф. др Владимира Маринковића на којој су разматране опције о сарадњи између Академије и Канцеларије Потпредседника скупштине

marinkovic_skupstina                                            Фотографија након састанка са др Маринковићем

Ускоро следи и извештај са одржане седнице одбора која ће бити одржана у Крушевцу на дан другог рођендана Академије националног развоја.

Posted in Uncategorized.