NOVISAD ZA SASTANAK

Састанак АНР-а, ОДИГОС-а и Бизниснове у Новом Саду

У току данашњег дана представници Академије националног развоја,  Друштва за развој и примену психологије и медија “ОДИГОС” и Центра за проактивно пословање “Бизниснова” сусрели су се у Новом Саду у циљу успостављања ближе сарадње између својих ОЦД, која ће у складу са договором присутних представника бити конкретизована здруженим пројектним активностима који за циљ имају подстицање, праћење и развој лидерства код младих у региону. Састанку су присуствовали г. Немања Достан, председник, г. Предраг Филиповић, потпредседник удружења ОДИГОС, г. Родољуб Орешчанин, председник Бизниснове и председник Управног одбора Академије националног развоја г. Филип Чолаковић.

Током састанка разматрани су модели међусобне сарадње и примери добре праксе неговања младих лидера примењиваних у иностранству, ставови су усаглашени и са великим исчекивањем се очекује наставак конректних активности у планираном смеру.

Поводом састанка г. Чолаковић је за сајт Академије истакао значај изградње платформе којом ће бити неговани и усмеравани млади лидери, водећи млади стручњаци као и значај прекограничне сарадње у циљу размене искустава и креирања лидера који су свесни међународног окружења у ком ће након наших програма бити оспособљени да преузимају  кораке од велике важности за јачање друштвене заједнице.
“Велико ми је задовољство што су наша залагања препозната и што нам је дата могућност да се укључимо у овако велики пројекат”, додао је.

Представници ових удружења су за наредни период заказали састанке поводом даље разраде пројектних и других активности и наставиће да извештавају јавност о својим активностима.

 

Posted in Uncategorized.