mat1

Иновативне методе наставе математике

Данас је у просторијама Народне библиотеке Крушевац, професорка математике Јелена Николић, у организацији Академије националног развоја, одржала предавање о настанку и развоју математике са посебним освртом на иновативне методе у настави које примењује са ученицима у свакодневној пракси.
Присутни учесници трибине су изразили интересовање усмерено ка методама које користи професорка Николић и дискутовали о сопственим  искуствима из праксе.
Скуп је отворио Младен Вељковић, руководилац програма Академије националног развоја у Крушевцу, који је напоменуо да презентација овог вида наставе математике представља континуиран напор Академије националног развоја (АНР), да након расправе о иновативним методама образовања током конференције о предностима и манама цивилног сектора у образовању, чији је Академија била домаћин, развијања програма и окупљања институција формалног и неформалног образовања у циљу размене искустава и знања о другим методама наставе.

mat2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поводом предавања, Филип Чолаковић, председник Управног одобра ja za ANRАкадемије је напоменуо да примена нових метода у образовању као и педагошкој пракси, које омогућавају шире интересовање ученика и поспешивање њихов истраживачког духа и жеље за континуираним образовањем представљају изазов како АНР-а тако и изазов озбиљне научне заједнице. Академија националног развоја тежи да кроз своје деловање прибилижи домаћој јавности неке од метода које се користе у наставном процесу у иностранству али и да укаже на примере добре праксе у Србији, као што је овај данас о коме смо могли да чујемо у Крушевцу. У Академији постоји тим који је ангажован на истраживању и разумевању иностраних метода образовања са циљем презентовања и имплементације тих сазнања пред домаћом образовном праксом.

 

Posted in Uncategorized.