sto i kamera

Извештај: Академија у Крушевцу

Други рођендан Академије националног развоја обележен је радно, конституисањем и јавним представљањем филијале Академије у Крушевцу.

29.01.2015. године у просторијама Регионалне привредне коморе Крушевац, локалној јавности је представљен рад Академије националног развоја, њени планови везани за активности у Расинском округу и локално руководство.

Присутнима се најпре обратио председник Управног одбора Академије господин Филип Чолаковић уводним излагањем и презентацијом са посебним освртом на планове и досадашње резултате Академије и руководилац одсека за расински округ Младен Вељковић представивши чланове свог тима.

 

Филип Чолаковић је истакао да Академија представља значајни za sajtразвојни потенцијал, додавши да само образовани кадрови могу да покрену привреду и побољшају прилике у земљи и да је посебна одговорност на нама који то схватамо. Уводно излагање је завршио речима: “Морамо да здружено делујемо у циљу ширења конкретних  и пре свега применљивих знања грађанима са јасним циљем”.

 

 

Историчар  Младен Вељковић, руководилац Академије veljkovicнационалног развоја у Крушевцу, се сложио са изнетим тврдњама и позвао младе суграђане да се укључе у програме које Академија спроводи и напоменуо да ће Крушевац у скоријој будућности бити домаћин значајних научних конференција које ће приказати грађанима Србије и међународним учесницима колико је Србија заправо земља науке и да је увек потребно пружити младим истраживачима подршку што јесте и тежња Академије националног развоја.

Након конференције за медије која је била испраћена великим интересовањем локалних медија а у складу са подршком српског омладинског одбора за друштвена и економска питања програм је настављен округлим столом на тему предности и мане цивилног сектора у функционалном образвоању у Србији.

Здруженим напорима АД Еурека из Крушевца и АНР-а на тему функционалног описмењавања у Србији пре годину дана покренут је низ конференција и састанака на територији Србије о примени иновативних метода образовања у организацијама цивилног друштва.

Округлим столом је председавао господин Зоран Томић, познати популаризатор науке и председник АД Еурека из Крушевца, којим је поред ОЦД-а присуствовао и значајни број институција формалног образовања као и представници привредне коморе.

Током скупа који је трајао скоро три сата учесници су чули разна искуства из праксе, размењивали идеје али и усагласили се око неких значајних питања и оставили доста простора за међусобну сарадњу.

Поред многих закључака овог скупа треба истаћи да је став присутних представника да је потребно уложити велике напоре да би се постигли резултати али и да смо сви спремни да кренемо малим и значајним корацима који ће бити представљени јавности и спроведени у кроз пројекте активности Академије на лето.

У наставнку можете погледати репортажу Радио телевизије Крушевац о догађају:

 

 

Posted in Uncategorized.