skajp predavanje

Ко су били предавачи на међ. конференцији КИМУН?


Поред доприноса од стране Регионалне привредне коморе Крушевац, Центра за стручно усавршавање из Крушевца и Клуба студената Факултета политичких наука “Бања Лука”, организатори скупа дугују захвалност и предавачима који су се одазвали и покушали да своја знања и искуства пренесу учесницима ове међународне конференције али и другим заинтересованим грађанима.  У наставку ћемо Вам представити сваког од предавача појединачно:


-Дипл. правник Чеван Раи “Youth Thinkers’ Society” –  Савезна Демократска Република Непал

cevan rai

Господин Раи је председник и оснивач УММ (eng. YTS) из Непала, поред вишегодишњег искуства у цивилном сектору протеклих месеци је био ангажован у санацији последица земљотреса. По занимању правник и обавља консултанске услуге за државу. Одржао је уводно предавање на тему ”Улога цивилног друштва у санирању последица земљотреса, лекције из Непала”. Учесницима је приближио своја искуства и на велико интересовање публике пружио додатне информације о стању у Непалу.

 

-Дипл. екон. Филип ЧолаковићАкадемија националног развоја

Господин Чолаковић, председник Управног одбoра Академије, је ja za ANRпредставио искуства Академије и партнерских организација у процесу праћења приступних преговора између Европске комисије и Владе Србије и искуства која су стечена током чланства у радним групама за преговарачка поглавља у оквиру НЕУК.  Предавање ”Улога цивилног друштва у процесу приступних преговора Србије и Европске Уније” је такође одржао и на Факултету политичких наука, Универзитета у Бањa Луци, у Фебруару месецу.

 

 

-Маст. политик. Борис Бркић, Истраживачки центар за одбрану и безбедност

brkic za anr

Тренутно полазник Регионалне Академије УН у оквиру које врши
истраживања при специјализованој агенцији УН ОДЦ.  Једна од области његове стручности представља и реформа сектора безбедности (обавештајних служби) и као сарадник Истраживачког центра за одбрану и безбедност учесницима и заинтересованој јавности причао је о улози цивилног сектора у области реформе система безбедности. Учеснике је заинтересовао занимљивим детаљима из личног искуства као и темама којима се бави Истраживачки центар за одбрану и безбедност. Подсећамо, блиска сарадња између ИЦОБ-а и Академије траје од Децембра месеца прошле године, током које је развијано више заједничкиx програма.

 

-Социолог Љубиша Аћимовић, Клуб студената Факултета политичких наука Бања Лука, БиХ

ljubisazaanr2

Господин Аћимовић, као један од организатора скупа и председник КСФПН “Бања Лука”, учеснике и посетиоце је упознао са искуствима свог Клуба у процесу креирања јавних политика у БиХ, тачније Републици Српској. Клуб је акредитован члан више одбора Народне Скупштине Републике Српске, a како је објаснио чланови Клуба заједно са посланицима и другим акредитованим колегама директно учествују и изради нацрта закона и других аката. Током свог излагања представио је и резултате клуба као, недавне публикације и књигу “Дијалог, толеранција,  демократија у БИХ” у издању Клуба студената ФПН Бања Лука.

-Дипл. инж. медија Предраг Филиповић, ОДИГОС

filipoviczaanr

 

Потпредседник Друштва за развој и примену психологије и медија, „Одигос“ и лиценцирани “ОЛИ“ лајф коуч, побринуо се да полазници стекну основна знања из области личног брендинга. Своје вишегодишње искуство и знања је представио слушаоцима и омогућио попуст од 20% на своје програме за учеснике конференције КИМУН 2015. Такође, најавио је да ће из штампе ускоро изаћи и његова прва књига на ту тему.
Posted in Uncategorized.