fotosesn2paja

Разговор са Павлом Дракулићем, подпредседником Управног одобра АНР

Са жељом да се омогући широј јавности да боље упозна људе који стоје иза Академије националног развоја, да упозна људе чији труд и залагање резултира на општу корист грађана Србије интервјуисали смо Павла Дракулића, једног од оснивача Академије националног развоја и подпредседника Управног одбора, поред тога Павле обавља још неке административне функције које омогућавају несметано функционисање организације.

Здраво Павле,

Шта је Акдемија националног развоја и шта она представља за Вас?
Академија представља тежњу младих и перспективних студената да стичу и шире знања од значаја за развој нашег друштва, како привредног тако и културног и научног развоја. За мене лично, Академија је начин живота, ми свакодненвно учимо и развијамо се, стечена знања се трудим да имплементирам и да их пренесем другима, Акдемија ми је омогућила пре свега и да будем окружен људима сличним себи, а образовање ми представља кључну вредност.

На шта сте до сада у вашем пословању најпоноснији?
Тешко је одвојити и рећи да се на нешто највише поносим, сваки део нашег рада је посебан и представља неодвојиву целину свега што постижемо. Сигурно сам понасан на сам почетак, на жељу и решеност мојих колега да се одрекнемо лежернијег живота и уђемо у ове воде, то је тренутак ког се једино поносим.

drakulic za intervjuПавле Дракулић

Шта бисте саветовали младима у нашој  земљи?
Млади и немлади, треба да схвате да се налазимо у периоду за који је карактеристичан олакшан приступ разним информацијама и садржајима. Неопходно је да се непрестано усавршавају, од кључне је важности не бити лењ и преузети иницијативу која ће осигурати свима нама бољу будућност. Највеће су грешке оне због којих се кајемо јер нешто нисмо урадили.

Зашто је Академија потребна држави као што је Србија?Академија није потребна само Србији, о чему сведоче бројни разговори и неколико позива из иностранства на сарадњу или отварање представништва. Организација попут наше је потребна народу у виду једне формално структуиране институције неформалног образовања која улаже значајне напоре да промовише здрав живот, спорт, моралне вредности, културу али и научно истраживачки рад код младих. Потребна је организација која ће спроводити образовне дођаје на којима је могуће стећи конкретна знања и вештине, потребна је пракса младима а потребан им је и пример.  А, Академија је та.

Да ли је могуће да се још неко укључи у ваш тим?
Јесте, могуће је, ми се радујемо да наш тим расте и спремни смо да се одазовемо на сваки позив. Од чланова Академије се очекује поштовање одређених начела, сви заинтересовани нам се могу јавити и контактирати нас преко нашег сајта anr.edu.rs

10013708_10201856296505210_1159302937_nДракулић у неформалном разговору са студентима из региона
током међународне конференције СКИМУН 2014

Да ли имате времена да се поред Академије бавите још неким активностима?
Наравно, неопходно је да живот буде добро избалансиран између пословних обавеза, породице, факултетских обавеза и спорта. Поред Академије и факултета бавим се и кошарком, пратим спорт и излазим.

Које су по вашем мишљењу највеће људске вредности?
Између осталог, поштење, одговорност и доследност.То су веома битне ствари, вредне за сваког човека и такође за све нас заједно. То су једне од оних ствари које чине човека.

drakulic i colakovicДракулић са предесдником Управног одбора АНР-а Филипом Чолаковићем

Који су Ваши планови везани за Академију у будућност?
Да наставимо наш рад и покренемо још три регионалне канцеларије. Ми смо већ сада организација на регионалном нивоу, што показује колико су вредности за које се залажемо наишле на одобравање и позитивну реакцију од стране многих. Увек дајемо све од себе, што је и резултирало неким значајнијим резултатима што се тиче неформалног образовања и повезивања људи из разних земаља. Тежимо да упознамо што већи број људи са нашом идејом, без обзира на националност и границе.

Хвала Павле,
желимо ти сву срећу у даљем раду и напредовању.

Posted in Uncategorized.