2,2

Одржана конференција организација цивилног друштва- “време је за сарадњу”

У просторијама месне заједнице Долово, 18.12.2014 године, у сарадњи са Агрологистик-Долово, Академија је организовала први у низу сусрета са циљем умрежавања ОЦД на територији Републике Србије.
Скупу су присуствовали представници 11 ОЦД из Србије и двочлана делегација из Бање Луке.
Учесници скупа су се јасно и једногласно усагласили да је потребно успоставити тешњу сарадњу и постављени су први кораци у успостављању национaлне мреже под радним називом Асоцијација за развој Србије.

 

1.3Филип Чолаковић, председник Управног одбора Академије националног развоја је тим поводом изјавио: “Данас смо се окупити са циљем умрежавања организација, размене искустава из праксе али и са циљем креирања јасних смерница и стратегија за заједничко деловање, као и оснивање заједничке организације на националном нивоу, која би се по тренутном предлогу звала „Асоцијација за развој Србије – АРС, ми у Академији чврсто верујемо да је неопходно успоставити формалну и блиску сарадњу организација на територији целе Републике Србије, али и региона са циљем размене искустава, кадрова али и креирање заједничке стратегије како би здружено лакше постизали заједничке циљеве на оптшу корист грађана и направили око себе подстицајно окружење за развој удружења“.

Присутни представници ОЦД су изразили велико интересовање за успостављање заједничке мреже, усвојили су јасне закључке као и смернице за даљу конкретизацију и координацију активности у жељеном смеру. Осим за представнике ОЦД-а скуп је био отворен и за заинтересовану јавност. Обзиром да се највећи број организација бави пољопривредом, културом и образовањем, предвиђена је секторска диференцијација мреже по критеријумима за које учесници скупа сматрају да могу бити покретачи развоја.

Организатори су задовољни пажњом коју је овај скуп изазвао али и решеношћу и препознатом потребом за оваквим видовима сарадње од стране колега из цивилног друштва и опште јавности.

2memorandum

Након скупа свечано је потписан и меморандум о сарадњи између Академије националног развоја и удружења Агрологистик из Долова.

Posted in Uncategorized.