10356721_1573830139521936_7012556327460528310_n

Предавање г. Чолаковића у оквиру конференције ‚‚Улога омладинских организација у процесу европских интеграција‚‚

Дана 27.02.2015. године, успешно је спроведена конференција ‚‚Улога омладинских организација у процесу европских интеграција‚‚  од стране Клуба студената Факултета политичких наука Бања Лука, у сарадњи са фондацијом Конрад Аденауер, на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци.

Председник Управног одбора Академије националног развоја је у склопу конференције одржао предавање присутнима о искуству ОЦД из региона у области евро интеграција, представио закључке из деловања Академије у тој области са посебним освртом на искуства ОЦД из Чешке и Црне Горе али и упознао учеснике са најновијом статистиком и новостима из цивилног сектора.

Конференцију је отворила стручна сарадница Представништва фондације Конрад Аденауер, Ивана Марић, која је учеснике поздравила и упознала их са радом и активностима фондације у Босни и Херцеговини.
У оквиру теме своја излагања о могућностима подстицања младих на сарадњу, значају њиховог интеретничког помирења, те улози омладинских организација у региону у процесу европских интеграција говорили су: редовни професор Универзитета у Бањалуци, проф. др Иван Шијаковић, директор Европског дефендологија центра, проф. др  Душко Вејновић и председник Управног одбора Академије националног развоја из Београда, Филип Чолаковић.

Циљ конференције био је омогућити дијалог различитих учесника, те подстаћи чланове омладинских организација да се повежу са омладинским организацијама у Републици Српској, Босни и Херцеговини и региону, како би заједнички радили на унапређењу друштва и постизању међусобног помирења, што представља битан предуслов за наставак европских интеграција БиХ.

Судећи по коменатрима, учесници конференције су исказали велико задовољство због организовања конференције и изразили заинтересованост за организовање семинара, радионица и сл.едукативних активности у наредном периоду.

Више информација о догађају као и репортажу можете пронаћи на следећим адресама:
http://ba.n1info.com/a28054/Vijesti/Vijesti/Lukic-Mladi-su-ti-koji-treba-da-saradjuju.html
http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=49275

Posted in Uncategorized.