publika

Напредак у сарадњи организација из Србије и Републике Српске

Након вишегодишњих напора усмерених у циљу јачања капацитета организација цивилног друштва и умережавања младих из Србије и Српске кроз организовање образовних програма и кроз подстицања њиховог учешћа у процесу доношења одлука већ се виде јасни индикатори напретка.
Према изјавама председника Клуба студената Факултета политичких наука Бања Лука, Љубише Аћимовића и Филипа Чолаковића, председника Управног одбора Академије сарадња  две организације идем планираним током а резултати подстичу на даље ангажовање и подршку другим актерима у прекограничној сарадњи као пример добре праксе.

Према речима Младена Вељковића, председника локалног руководства Академије у Крушевцу, међународна конференција КИМУН има велики значај за развој и подстицање сарадње младих из Србије и Српске. Подсећамо, међународна конференција представља наставак сарадње две организације и одржава се од 23. до 26. јула у Крушевцу уз подршку Регионалне привредне коморе Крушевац и Центра за стручно усавршавање.
За учешће на скупу пријавили су се учесници из БиХ, САД, Македоније, Румуније и Србије што потврђује квалитет програма који се спроводе.

DSC_9618

Велико интересовање локалних средстава јавног информисања и одзив предавача из Непала, БиХ и из земље су још један показатељ да је овај скуп био од великог значаја за Расински округ и град Крушевац.
Гости из државе и иностранства су имали прилику да учествују у решавању проблема међународне заједнице и да кроз исказивање своје креативности али уз богато познавања из области међ. односа и права представе своја решења широј јавности.
Организатори се надају да ће овај скуп постати традиционалан и да ће у наредном периоду кроз ширу подршку коју добијају успети да наставе са увођењем праксе из иностраног образовног процеса на Балкану.
Према речима господина Чолаковића, овај скуп је био прилика и за  наставак преговора о једном већем међународном пројекату који укључује ОЦД из БиХ, Непала, Казакстана, Македоније, Хрватске, Словеније, Пољске и Србије.

DSC03564

Posted in Uncategorized.